Kirjoittaja Aihe: Nomen Est Omen #19 - Murjottava Myrtti  (Luettu 4131 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Mirzam

  • Henkihörhö
Nomen Est Omen #19 - Murjottava Myrtti
« : Lokakuu 28, 2002, 22:51:30 »
NEO#19 Moaning Myrtle (Murjottava Myrtti)

Moaning Myrtle -> myrtti (Myrtus) -> kasvisuku, ainoa eur. laji on Myrtus communis -> kreikkalaisten Afroditelle pyhittämä -> mauste- ja lääkekasvi -> hyvä tuoksu

Toisen kerroksen tyttöjen vessassa, siellä Myrtti kummittelee kopissaan ja on oletettavasti hiljaisen tietämätön nimensä tärkeydestä. Mitä hänestä olisikaan tullut ellei Basiliski olisi kyennyt luomaan katsettaan häneen?

Myrtti on kasvisuku, jonka ainoa eurooppalainen lajike on Myrtus communis. Tämä kasvi on pyhitetty Afroditelle, kreikkalaisten rakkauden jumalattarelle ja sitä käytetäänkin muun muassa morsiusseppeleissä. Samalla tämä kaunis kasvi on hyvin yleinen mauste- ja lääkekasvi, joka levittää ympärilleen taivaallista tuoksua.

Mutta meidän Myrttimme on tuomittu koppiinsa, eikä voi kuin jossitella hänen menetettyä elämäänsä. Olisiko hän ollut aikuisena Afroditen veroinen kaunotar, kenties kuuluisa parantaja velhojen ja noitien joukossa tai ehkä suurkokki? Mahdollisesti hänen huumaava tuoksunsa olisi ajanut miehet hänen ympärillään hulluuden partaalle ja hän olisi saattanut astella alttarille myrttejä seppeleessään useamman kerran. Sillä onhan Englanti anglikaaninen maa lähes tulkoon vain ja ainoastaan siksi, että kuningas (Henrik VIII) saattoi erota ja avioitua useamman kerran. Ehkä on viisainta tulla tulokseen, että Myrtistä olisi tullut parantaja, joka hallitsee harvinaislaatuisimmatkin taudit vain muutamien muiden joukosta maailmassa, ehkä se on kunnianosoitus Myrtille.

Onhan Myrtti ollut kummituksenakin hyödyllinen, sillä hän pääsee liikkumaan melko rajattomasti ja näkee kaikenlaista ollessaan näkymättömänä. Materiaan hän ei tietenkään voi koskea, mutta kaikessa viisaudessaan hän on yhä ehkä korvaamatonkin apu, harvinaislaatuinen apu etten sanoisi. Toistaiseksi emme tiedä Rowlingin kummitusten tarinoita, mutta minun oppini kummituksista kertovat, että kummitukseksi jää kun ei ole ollut kaikkein onnellisimmillaan eläessään ja/tai on jotain keskeneräistä elämässä. No Myrttihän oli kiusattu ja taisipa hän päättää, että kummittelee kiusaajalleen tämän lopun elämän, mutta saattoiko Myrtillä olla jotain muutakin keskeneräistä tehtävää? Hän lopultakin kuoli n. 1942, eli ilman tätä onnetonta tapahtumaa hän saattaisi vielä olla hengissä ja kenties opettaa Tylypahkassa vaikkapa yrttitietoa ja olla Albuksen, Minervan ja vanhan jengin hyödyllinen seuralainen.

Aika näyttää mihin seikkailuihin Myrtti vielä kopistaan lähtee..